'Dolar 13 lira artacak' dedi herkes döviz bürosuna koştu! Dolarda zelzele için dev banka tarih verdi: Yetişen kazanır

Kur piyasasının gündeminde yer alan Dolar/TL kuruna dair yeni tahminler paylaşılıyor. Ülkemizde zaman zaman düşüşler yaşasa da genellikle yükselen dolar kuruna dair tarihi tahmin paylaşıldı. Dolar kurunda 13 TL tahminini duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı. O rakamlar için tarih verildi. İşte tüm detaylar...

'Dolar 13 lira artacak' dedi herkes döviz bürosuna koştu! Dolarda zelzele için dev banka tarih verdi: Yetişen kazanır

Dolar kurundaki dalgalanmalara dair paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Dünyanın dikkatini çeken Dolar / TL kuruna dair yeni tahminler geldi. O tarihten itibaren dolar kurunun 13 TL artacağı öngörülüyor. Bu öngörüyü duyan yatırımcılar soluğu döviz bürolarında alıyor.

DOLAR KURU O SEVİYELERİ GÖRECEK

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmaların devam ettiği günlerde İngiliz bankası Barclays tarafından çarpıcı tahminler geldi. Türkiye'ye dair Dolar/TL tahmininde bulunan banka yatırımcıları şaşkına çevirdi.

Yüksek enflasyon ve cari açık sebebiyle kur ve faiz oranlarında artış beklediğini duyurdu. 2023 yılının sonunda 29 TL'yi, Mart 2024 tarihinde 32 TL'yi, Haziran 2024 tarihinde 35 TL'yi, Eylül 2024 tarihinde ise 39 TL'yi göreceğini belirtti.

dolar-uzmani-acikladi-kur-bu-r-1690111792-h0o51i.webp

YATIRIMCILAR DÖVİZ BÜROSUNA KOŞTU

Türkiye için kur tahminlerinde bulunan dev İngiliz bankası Barclays, rekor seviyeleri paylaştı. 2023 ve 2024 yılı için bulunduğu tahminlere göre dolar kurunun günümüze göre 13 TL birden artması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Faiz (PPK) oranlarının 2023 yılının sonunda yüzde 35'e kadar yükselmesi bekleniyor.

Önümüzdeki yıl itibariyle yüzde 40 tahmininde bulunarak yatırımcılara yeni bir yol açtı. Türkiye'de yer alan yüksek enflasyon ve inatçı enflasyon kapsamında değer kaybı bekleniyor. Banka tarafından paylaşılan tahminler ile birlikte Türkiye'de ekonomi yönetiminin cari açığı düşürmeye yönelik olduğu söylendi. Bu durum ise Türk Lirası'nın enflasyon farkı kadar değer kaybı yaşamasına izin verildiğini duyurdu.

ÖNE ÇIKANLAR
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
  • Ertan / 12 Eylül 2023 18:17

    Her gün 40 defa söyler yazarsan olur

    Yanıtla  (0)  (0)