Liderlikte olmazsa olmaz dört d kuralı - İslami Değerler ve Bilmeceler

İslami Değerler ve Bilmeceler

Çocuklar ve Yetişkinlerin Eğlence Dünyası ---Yok Etme Kültürünü Değerin Olsun---

google.com, pub-3396809741721746, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Breaking

Post Top Ad

26 Kasım 2021 Cuma

Liderlikte olmazsa olmaz dört d kuralı

Liderlikte olmazsa olmaz dört d kuralı 

“Dört D” İngilizce olarak Desire (arzu), Dedication (karar), Determination (kararlılık), Discipline (disiplin) anlamına geliyor.

Hepimizin hayatımız boyunca başarmaya çalıştığımız hayalleri ve tutkuları vardır. Bu hedefler ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, onlara ulaşmadaki başarı Dört D’nin etrafında döner. Bu dört temel faktörü uygulamak, yalnızca rüya görenler ile hayallerini gerçekleştirenleri ayıran şeydir.

Desire (Arzu)

İlk olarak hayalinizi ve sizi ona ulaşmaya götürecek olan adımları yazın, bir sonraki adım uygulamak sizi hayalperest ve başarılı olmaktan ayıran şeydir. Artık arzunuzu ve bunu başarmak için gerekli adımları attığınıza göre başarının geri kalan temel faktörlerini uygulamanız gerekecek.

Dedication (Karar)

Her gün bir amaç ve niyetle uyanın, kendinize bir hayaliniz olduğunu ve onu başaracağınızı hatırlatın. Söylediğiniz ruh hali sizi terk ettikten sonra bile belirlediğiniz ve taahhüt ettiğiniz hedeflere sadık kalın.

Determination (Kararlılık)

Bunu yapmak istemeseniz bile sizi çabaya sokacak olan kararlılığınızdır. İsteseniz de istemeseniz de yapmanız gereken şeyi yapmakla ilgilidir. “Kararlılıkla uyanın. Memnuniyetle yatağa gidin.

Discipline (Disiplin)

Basitçe söylemek gerekirse;

“Disiplin şu anda ne istediğiniz ile en çok istediğiniz şey arasında seçim yapmaktır.”
Abraham Lincoln

Dört Dkuralı bize hedefimize giden yol için izlememiz gereken adımlardan bahsediyor ve eğer liderlik becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız bu adımlardan başlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar